Kredi kartı borcundan kurtulma çaresi

Kredi kartı borcunuz artık döndürülemeyecek noktaya ulaştıysa, kendinizi çaresiz hissediyorsanız hayata geçirebileceğiniz bazı formüller yine de var. Öncelikle aşağıdaki önerileri dikkatle okuyun, sonra da kararlılıkla uygulayın.

Öncelikle kredi kartı borcunuz için bankanızla direkt iletişime geçmeniz gerekiyor. Buna kart borcunu yeniden yapılandırma adı veriliyor. Banka yetkilisiyle konuşurken gerçekten ödeyebileceğiniz ve bütçenize uygun bir ödeme planı geliştirin. Bu noktada unutmamanız gereken nokta, bankanızın konuya sıcak bakacağıdır. Borcunuzu ödemenizi onlar da isterler.

Kart borcunuzdan dolayı henüz takibe düşmediyseniz, başka bir deyişle sicil kaydınız temizse, borcunuzu bir başka bankadan kullanacağınız krediyle kapatabilmeniz mümkün. Buna resmi dilde borç transferi, halk arasında borç çevirme veya takla attırma deniyor. Başka çareniz yoksa borç transferini deneyebilirsiniz. Üstelik tüketici kredisi çektiğinizde ödeyeceğiniz faiz, her durumda kredi kartı gecikme faizinden daha düşük olacaktır.

Ancak başvuru yapacağınız bu yeni krediyi alırken amacınızın aslında borç transferi olduğunu özellikle belirtin. Dürüst davranmak her zaman pozitif etki yapar. Ancak başvuracağınız bu yeni kredide amacınızın borç transferi olduğunu özellikle belirtmenizde fayda var. Gelir durumunuz, istihbarat, kredi geçmişiniz gibi size özel bilgilere göre sizden talep edilebilecek teminat ve kefil durumu değişebilir.

Üçüncü seçenek olarak, kredi kartı borcunuzu başka bir bankanın kredi kartına transfer edebilirsiniz. Birçok bankanın, diğer bankalardaki kart borçlarınızı sizin yerinize ödediğini, sonra da o borcunuzu size vereceği yeni kredi kartınıza transfer ettiğini unutmayın. Bu noktada borç kapanmıyor ama yeni kartınızla taksitlendirilmiş ve faiz eklenmiş olarak ödeme fırsatı buluyorsunuz.

Bu yöntemin avantajı, tüketici kredisine kıyasla daha az masraf ödenmesidir. Uygulanan faiz oranı ortalama yüzde 1 civarındadır ve tüketici kredileriyle hemen hemen aynı orandadır. Bankalar arasında küçük bir araştırma yaptığınız takdirde hangisinin daha avantajlı seçenekler sunduğunu bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder