Kredi kartı borcu yapılandırılmazsa neler olur?

Kredi kartı borcu, diğer borçlar gibi yapılandırılmadığı veya ödenmediği takdirde yeni borçlanma yapmamıza engeldir. Konut kredisi, araç kredisi vs. gibi yeni krediler almaya kalkıştığınızda bu eski kredi kartı borcu sicilinizde kötü bir leke gibidir ve sizi daima takip eder.

Bankalar kredi kartı borçlarının tahsili için 90 günlük idari takip sürecinde borçluyla anlaşmaya çalışırlar. Bu sürede ödenmeyen veya yapılandırılmayan borçlar idari takibe girer. Bu iki taraf için de meşakkatli ve masraflı bir süreçtir. Sonuçta bütün masrafları borçlu öder.

Borçlu bu 90 günlük sürede borcunu ödeyemezse bamkanın atacağı adım, bu borcu varlık yönetim şirketlerine devretmektir. Bu noktadan sonra borçlu artık varlık yönetim şirketiyle muhatap olma durumundadır. Onlarla görüşerek bütçesine göre bir ödeme planı sunması gerekir. Onlarla anlaşarak borcu kapatırlarsa kendileri için daha iyi olur. Çünkü kredi kartı borçları her zaman sistem içinde kalır ve hiçbir zaman kapanmaz ve takip eder.

Eğer bankalar icra takibi başlattıysa bu hacizli olarak borçluya yansıyacaktır. Evi varsa evine, arabasına, maaşına haciz gelebilir. Varlık yönetim şirketleri bu noktada devreye girerek icra takibine girmiş borçları devralır ve takibini yaparlar.

Dolayısıyla iş bu noktalara varmadan önce, henüz idari takip sürecindeyken borçlu olduğunuz bankayla görüşerek borç yapılandırmasına girmek, sonra da yaptığınız anlaşmanın gereklerini yerine getirerek yapılandırma taksitlerini sorunsuz ödemk daha mantıklıdır. İhtiyaç duyduğunuz yeni kredilere ancak bu yolla ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder