Bayram öncesi pazartesi salı kredi çekmek mümkün mü?

Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceği tartışmaları artık geride kaldı. Hükümetin Kurban Bayramı tatilini toplamda 6 gün olarak ilan etmesiyle birlikte pazartesi ve salı günleri tatil kapsamı dışında kaldı. Dolayısıyla sözkonusu iki günde banka şubeleri açık olacak, ancak çarşamba gününün tam gün tatil yapılacak.

Bu durumda bankalar pazar ve pazartesi tam gün hizmet verecek. Müşterilerinin bayram tatiline yönelik kredi ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecekler. Birçok bankanın kredi taleplerini aynı gün içinde karşıladığını düşünecek olursak, pazartesi ve salı günleri de kredi çekmek mümkün...

Yalnız banka şubelerinin oldukça kalabalık olacağını düşünerek kredi çekme planlarını bir gün önceden yapmak ve hazırlıklı olmak gerekiyor. Çekilecek kredi miktarının cumartesi ve pazar günlerinde önceden belirlenip banka şubesine hazırlıklı gitmekte fayda var. Aksi takdirde kredinin onay süreci bayram sonrasına kalabilir ki, sadece bu bile bayramın tadını kaçırıcı etki yapabilir.

Zaten banka yetkilileri de bunu tavsiye ediyorlar. Kredi onay sürecini hızlandırmak adına, araştırmaların hafta sonunda internetten yapılmasını onay sürecini kısaltmak adına bir çözüm olarak öneriyorlar. Arefe gününe denk gelen çarşamba günü banka şubelerinin kapalı olacağına, dolayısıyla herhangi bir işlem yapılamayacağına dikkat çekiyorlar.

Kısacası, böyle bayram öncesi günlerde işlemlerin hızlanması için hangi vadeyle ne kadar kredi çekileceğine hafta sonunda karar vermek, bankaya ne istediğimizi bilerek gitmek, onaylanmasının ardından bayram öncesi istediğimiz krediyi çekmek... Bayramı hak ettiğimiz keyifle yaşamanın en sağlıklı ipuçları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder