İnternette kredi kartıyla alışveriş güvenli mi?


Son dönemde internet üzerinden alışveriş imkanı sağlayan siteler hızla arttı. Buna paralel olarak kredi kartıyla alışveriş yapanların sayısı da rekor düzeylere vardı. Durum böyle olunca o klasik soru daha çok sorulur olou: İnternetten kredi kartıyla alışveriş yapmak güvenli midir?

Uzmanlar bu soruyu, "Evet, internet üzerinden kredi kartışla alışveriş yapmak güvenlidir, hatta fiziksel ortamda kullanımından daha da güvenlidir" şeklinde yanıtlıyorlar. Bunu kanıtlamak için de, "Bir restorana gidip yemek yediğinizde kredi kartınızı garsona veriyorsunuz ama kartınızı nereye götürdüğünü, hangi makinelerden geçirdiğini bilme imkanınız yok. Buna karşılık internette yaptığınız her işlemi bilirsiniz" diyorlar.

Tamam, internette kredi kartı kullanmak güvenli ama yine de dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bunları da şöyle sıralayabiliriz:

1. Alışveriş yapacağınız web sitesinin güvenilir bir şirkete veya kuruma ait olduğundan emin olmalısınız.

2. Sitenin güvenlik önlemlerinin tam olduğundan emin olmanız gerekiyor.

3. Gerçek kart kullanmak yerine önceden bankanızla görüşerek internet alışverişleriniz için sanal kredi kartı oluşturmanız ve buna belli bir limit oluşturmanız yerinde olur. Bunu yaptığınız takdirde güvenlik açısından çok daha avantajlı konuma geçersiniz.

Yukarıdaki üç kuralı yerine getirirseniz internet üzerinden alışverişin normal ortamlardaki alışverişe oranla çok daha güvenli olduğunu görecek, oturduğunuz yerden alışveriş yapmanın keyfini çıkaracaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder