ING Turuncu Hesap Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey

ING Turuncu Hesap'ta faiz işleyişi nasıl? ING Turuncu Hesap faiz oranları gecelik olarak işletiliyor, kazanılan faiz günlük olarak hesaba yansıtılıyor. Anapara ve faiz her gün birlikte değerlendirildiği için diğer vadeli mevduat hesaplarına göre avantaj sağlanıyor. Sağlanan bu avantaj Turuncu Hesap sahibine aktarılıyor.

Para nasıl yatırılıyor? ING Bank'ta Turuncu Hesap'a para yatırmak için ING şubelerine bizzat gidip nakit yatırmak veya başka bir hesaptan virman yapmak gerekiyor. Ayrıca EFT ve havale işlemlerine de açık bulunuyor. Hesabın bu özelliği sayesinde direkt EFT veya havale yaparak da hesabınıza para yatırabiliyorsunuz.

Para nasıl çekiliyor? Nakit paraya ulaşmak istediğinizde ING şubelerinden para çekebiliyorsunuz. Şubeye gitmek istemiyorsanız ve bankada vadesiz bir hesabınız varsa, ING Turuncu Hesap'tan vadesiz hesabınıza transfer yapabiliyorsunuz. Böylelikle ATM'lerden de hesabınıza ulaşmak mümkün oluyor. Ancak vadesiz hesabınız yoksa ATM üzerinden Turuncu Hesabınıza direkt erişemeyeceğinizi unutmayın.

Para transferleri nasıl yapılıyor? Ayrı bir hesaba ihtiyaç duymaksızın ING Turuncu Hesap üzerinden direkt EFT veya havale yapılabiliyor. Şubelerden hafta içi mesai saatleri içerisinde; internet ve telefon bankacılığında 7/24 işlem yapılabiliyor. Ancak ING Turuncu Hesap üzerinden ileri tarihli EFT veya havale yapmak ve düzenli EFT / havale talimatı vermek mümkün olmuyor.

Günlük bankacılık işlemleri yapılabiliyor mu? ING Turuncu Hesap bir tasarruf hesabı olarak dizayn edildiği için bu hesap üzerinden fatura ödemesi, otomatik düzenli ödeme talimatı gibi günlük bankacılık işlemleri yapılamıyor. Ancak ING'de ayrı bir vadesiz hesap açarsanız bu ikinci hesap üzerinden günlük bankacılık işlemlerini yapabiliyorsunuz. Açılan vadesiz hesap için hesap işletim ücreti alınmıyor.

Turuncu Hesap'ın alt limiti ne kadar? ING Turuncu Hesap açmak için herhangi bir alt limit bulunmuyor. Dilerseniz 100 TL ile dilerseniz daha da küçük tutarlarda Turuncu Hesap açabiliyorsunuz.

Avantajlı faiz oranları her bakiye için geçerli mi? ING Turuncu Hesap'ın avantajlı faiz oranları, bankanın belirlediği güncel tutarın altında kalan bakiye için de geçerli oluyor. Hesap bakiyesinin bu tutarı aşması halinde, bakiyenin bu tutarı aşan miktarına banka tarafından belirlenen daha düşük faiz miktarı uygulanıyor.

Turuncu Hesap istendiği anda kapatılabiliyor mu? ING Turuncu Hesap her zaman kapatılabiliyor. Hesapta belirli bir süre veya belirli miktarda para tutma zorunluluğu bulunmuyor. Faiz gecelik sistemle işlediği için hesabınızı kapattığınız tarihine kadar kazandığınız faizi alabiliyorsunuz.

Tüm bakiye çekildiğinde hesap kapanmış oluyor mu? Bakiyenizin tamamını çekip sıfırlasanız bile hesabınız kapanmıyor. Bunun için hesap kapatma talimatı vermeniz gerekiyor. Sıfırladıktan bir süre sonra hesabınıza yeniden para yatırırsanız gecelik faiz kazanmaya başlıyorsunuz.

Hesap işletim ücreti alınıyor mu? ING Turuncu Hesap'ta herhangi bir hesap işletim ücreti alınmıyor. Hafta içi saat 17:00'dan önce para yatırdığınızda aynı gün faiz kazanmaya başlıyorsunuz.

2 yorum:

  1. Hesap isletim ucreti alinmiyormus yalana bak aylik. 7.00 tl vadesiz hesap icin aliniyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dangalak vadesiz hesaba olunuyor o para.... vadeli turuncu hesaba değil

      Sil