Kredi kartı aidatı müjdesi...

Kredi kartı aidatları

Kredi kartı kullanıcılarının yıllardır en büyük sorunu olan kredi kartı aidatının tamamen kaldırılması için düğmeye basıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bankaların çeşitli isimler altında uyguladığı masraf ve komisyonların sıfırlanacağını açıklayınca gözler BDDK'ya döndü. Kart sahiplerinin elini rahatlatacak sıfırlama işlemi için yetkiler BDDK'da bulunuyor.

BDDK Başkanı Mukim Öztekin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kredi kartı aidat ücreti, dosya masrafı, dekont ücreti, havale ücreti gibi çeşitli isimlerle yaptığı kesinti ve komisyonların sektöre zarar verdiğini, bu konuya mutlaka bir standart getirilmesi gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztekin, "Bankaların totalde 31 farklı ücreti tahsil etmesi çok abartılı. Bu durum bankacılık sektörüne zarar verdiği gibi itibar riski de oluşturuyor. Buna bir standart getirmemiz gerekiyor. Bu standardı biz belirleyeceğiz. 30 Eylül'de çıkması beklenen Tüketici Kanunu'nda kredi kartı aidatı, dosya masrafı, dekont ücreti gibi isimerle yapılan kesintilerin sıfırlanması netleşmiş olacak." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder