Akbank'ın yeni kredi kartı Axess Free hakkında herşey...



Akbank'ın yeni kredi kartı Axess Kart Free yeni yılla birlikte geldi. "İstedikleriniz İçinde, İstemedikleriniz Dışında" sloganıyla tanıtılan Kart Free, reklamlarında da denildiği gibi ne istediğini bilenler için hazırlanmış. İstediğiniz bol chip-para ise bu tercihinizi öne alarak yararlanıyorsunuz. Taksit imkanlarından avantaj sağlamak istiyorsanız Kart Free'nin bol taksit özelliğini öne çıkararak yararlanma fırsatını elde ediyorsunuz.

Axess Kart Free'nin en önemli özelliği hiç kuşkusuz yıllık kart aidatı olmaması... Her zaman tartışmalara neden olan yıllık kart aidatından kurtulmakla kalmıyor, yüzbinlerce üye işyerinden bol chip-para kazanabiliyorsunuz. Üstelik Free Kart'ta temel Axess özelliklerinin hepsinden ücretsiz faydalanma şansınız oluyor. Bunların yanısıra nakit çözümler, size özel tarifeler, otomatik ödeme talimatları, ek kart, artı taksit, taksit erteeme gibi ilave birçok hizmetten de avantaj elde ediyorsunuz.

Akbank Axess Kart Free sahibi iseniz isterseniz USD veya Euro ekstre alabiliyorsunuz. Bunun için Akbank telefon şubesini aramanız veya Akbank Direkt İnternet şubesine giriş yapmanız yeterli oluyor. Dilediğiniz takdirde yine Akbank Direkt İnternet şubesini ziyaret ederek adresinizi güncellemek suretiyle e-mail ile ekstre talebinde bulunabiliyorsunuz.

Kart Free’nizi kullanarak kazandığınız chip-para kartınızın üzerindeki çipte tutuluyor. Free’nizle birlikte dilediğiniz Free üye firmasına gidip, herhangi bir harcama yaptığınızda çipiniz üzerinde birikmiş chip-para'larınızı da dilediğiniz oranda harcayabilirsiniz.

Nakit ihtiyacınızı da Kart Free kredi kartınızla karşılama fırsatınız var. Nakit ihtiyacınızın büyüklüğüne göre nakit avans, taksitli avans ve hızlı para ürünlerinden birisini seçmek suretiyle acil para ihtiyacınızı ATM'lerden karşılayabileceğiniz gibi, Akbank telefon şubesi veya internet şubesinden de karşılayabilirsiniz.

Nakit Avans, günlük nakit ihtiyaçlarınız için kredi kartınızdan kullanılabilir nakit avans limitiniz dahilinde nakit para çekebileceğiniz bir hizmet...

Kredi kartınızdan nakit para çekerek 2 ile 14 ay arasında taksitle ödeyebileceğiniz hizmete ise Taksitli Avans adı veriliyor. Taksitli Avansınızı en az 200 TL, en fazla kullanılabilir nakit avans limitiniz kadar kullanabiliyorsunuz. Taksitli Avans'ınız, vadesiz mevduat hesabınıza aktarıldıktan sonra paranızı Free kartınız ile ATM'lerden veya en yakın şubeden çekebiliyorsunuz.

Acil nakit ihtiyaçlarınız için kredi kartınızdan nakit para çekebileceğiniz; 6 ile 36 ay arasında taksitle geri ödeyebileceğiniz hizmete Hızlı Para deniyor. Hızlı Para en az 500 TL en fazla 15.000 TL olup, kullanılabilir limitiniz ve kullanılabilir Ekstra Limitinizin toplamı kapsamında değerlendiriliyor. Kullanılabilir Ekstra Limitinizin yeterli olması durumunda, Hızlı Para işleminiz kart limitiniz etkilenmeden öncelikle Ekstra Limitiniz kullanılarak yapılıyor. Onaylanan Hızlı Para hesabınıza geçtikten sonra, paranızı Free kartınız ile ATM'lerden veya en yakın şubeden çekebiliyorsunuz. Aylık taksit tutarınızı ekstrenizin son ödeme tarihine kadar ödeyebiliyorsunuz.

Bireysel emeklilikte devlet katkı payı ne kadar?



Bireysel Emeklilik Sisteminde yapılan yeni düzenlemeyle Türkiye'de tasarrufların artırılması amacıyla devlet katkısı uygulaması başladı. Yeni düzenlemeyle birlikte "devlet katkı payı" bireysel emeklilik sisteminin önemli parçalarından birisi haline geldi.

Devlet katkısı nedir

Devletin tüm bireysel emeklilik katılımcılarına, bireysel emekliliğin teşvik edilmesi amacıyla yapacağı destek ödemesidir. Devlet tarafından katılımcıların bireysel emeklilik hesaplarına yatırılacak bu ödeme hiçbir şekilde haczedilemiyor veya iflas masasına dahil edilemiyor.

Devlet katkısı oranı ne kadar

Yeni düzende, devlet katkısının oranı %25 olarak belirlendi. Örneğin bireysel emeklilik sistemine 100 TL katkı payı ödeyen katılımcının hesabına, devlet 25 TL katkı payı yatırıyor.

Devlet katkısının detayları

Devlet katkı ödemeleri, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren katılımcıların hesaplarına aylık olarak yatırılıyor. Devletin bir katılımcıya ödeyeceği katkı miktarı, yıllık brüt asgari ücretin %25'i ile sınırlı...

Katılımcı birden fazla emeklilik sözleşmesine sahip olsa dahi, devlet katkısı miktarı yıllık brüt asgari ücretin %25'ini geçemez. Bu durumda devlet katkısı, katılımcının toplam katkı payının sözleşmeler arasındaki dağılımına göre paylaştırılıyor.

Katılımcı, bireysel emeklilik hesabına ödeme yaptığı zaman, bu ödeme miktarı emeklilik şirketlerince Emeklilik Gözetim Merkezi'ne (EGM) bildiriliyor.

EGM tarafından hesaplanan devlet katkısı, katılımcıların ilgili hesaplarına şirketler aracılığıyla aktarılıyor.

Devlet katkısı, katılımcılarının bireysel emeklilik hesapları altında bir alt hesaba yatırılıyor. Böylece kullanıcılar, kullanmakta oldukları internet hesaplarından veya müşteri iletişim merkezlerinden devlet katkısıyla ilgili bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorlar.

Mobile E71 Cep Telefonu Fark Yaratan Özellikleri 179 TL



Tüm dünyada fark yaratan özellikleriyle çok ses getiren Mobile E71, çelik (gümüş paslanmaz) kasasıyla görünüm olarak dikkat çekiyor. Sıradan bir cep telefonundan daha fazlasını barındıran ve ofis programlarını içeren Mobile E71 ile bulunduğunuz yerden oyun oynayabildiğiniz gibi internet özelliğindan yararlanabiliyorsunuz. Mağazalarda 799 TL fiyatla satılan Mobile E71 şimdi 159 TL kampanya fiyatıyla daha geniş kitlelere ulaşıyor.

Mobile E71'in diğer özellikleri arasında çift hatlı bluetooth, 500 kişilik telefon defteri hafızası, 2.4 inç ekran, artırılabilir hafıza, 1.3 megapixel kamera, MMS, ses kayıt, FM Radyo, 2 saat konuşma süresi, 100 saat bekleme süresi , 3.7 v Batarya yer alıyor.

Mobile E71 Özellikleri

Telefonun Boyutları

Yükseklik: 115.5 mm
Genişlik: 58.1 mm
En: 13.6 mm
Ağırlık: 114.0 gr
Hacim: 63.0 cm3
Biçim: Monoblok

Ekran Özellikleri

2.4 inch
Ekran yönü: Yatay
Ekran yüksekliği: 240.0 Pixel(s)
Ekran genişliği: 320.0 Pixel(s)
Ekran renkleri: 262144
Ekran teknolojisi: LCD 65.000 Renk

Tuşlar ve Giriş Sistemi

Kullanıcı Girişi: QWERTY
Özel donanım tuşu, Kartvizit tuşu, Kaydır, İşlevler tuşu, Mesaj
Sosyal Ağ Sistemi: Facebook, Twitter, Badoo, Google, Messenger



Grafik Desteği Özellikleri

Kamera Odaklama Türü
Tam odak EDOF teknolojisi - Kamera dijital yakınlaştırma
4 x Grafikler
Grafik formatı: JPEG - BMP – SVG - GIF89a - M3G – PNG - WBMP - GIF87a - SVG-T

Kamera Özellikleri

Yatay düzen, Sıralı çekim modu, Tam ekran vizöri, Zamanlayıcı
Kamera görüntü formatı: JPEG

Görüntü İzleme

Zamanlayıcı
Beyaz denge modları: Akkor lamba, Floresan, Gün ışığı, Otomatik
Fotoğraf görüntüleme: Zaman Çizgisi, Slayt gösterisi

Müzikçalar Özellikleri

WAV-AAC : Ses kayıt kodekleri
AMR-NB : Konuşma kodekleri
GSM FR, AMR-NB, GSM HR, EFR

Kutu İçeriği

Mobile E 71
Mobile Kompakt Şarj Cihazı AC-3
Mobile Batarya BL-5J
Mobile Stereo Kulaklık WH-102
Hızlı Kılavuz, Kullanıcı Kılavuzu ve Ürün bilgi broşürü - Garanti Belgesi

Radyo Özellikleri

Stereo FM radyo
RDS özellikli FM Radyo
TRT Badrollü FM/AM Sistemi
İnternet Radyo ve Yerel Radyolar

Vodafone 2013 Yılbaşı Samsung Galaxy Kampanyası



Vodafone'un 16 Kasımda başlattığı ve büyük ilgi gören "Vodafone Forum’da iletinin kralını yazın, yılbaşında hediyenin kralını kazanın" kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Kampanyaya katılanlar, Vodafone Forum'da 2 hafta arayla sorulan soruları yanıtlayıp iletileriyle kral puan almak için yarışıyor, hediye kazanma şansını yakalıyorlar.

Yarışma 16 Kasım’da en akıllı telefonun sizce hangisi olduğu sorusuyla başladı. En akıllı telefonu tavsiye eden iletileriyli en çok kral puan alan ilk 3 ileti arasına girenler kral hediyeleri kazanmaya aday oldular.

En çok kral puanı toplayan ileti sahipleri;

• Birinci: 1 adet Samsung Galaxy S III (16 GB, mavi)
• İkinci: 5 ay boyunca 4 GB internet
• Üçüncü: 3 ay boyunca 1 GB internet kazanıyor.

Kral Hediye Yarışmasına Katılım Kuralları

• Yarışmaya sadece Vodafone’un bireysel faturalı ve ön ödemeli aboneleri katılabiliyor. Bunun dışında katılım göstermiş kullanıcıların iletileri değerlendirme dışı kalıyor.

• 6 hafta sürecek yarışma boyunca 2’şer haftalık periyotlarla Vodafone Forum Ekibi tarafından toplamda 3 başlık açılarak kullanıcıların o başlık altında iletiler girmesi isteniyor.

• Kullanıcıların her başlıkta girecekleri, başlıkta sorulan ya da istenen bilgiye cevap olarak girilmiş 1 iletinin Kral Puanları dikkate alınıyor. Diğer kullanıcılara cevap olacak yazacakları iletilerin ya da başlıkla ilgisi olmayan iletilerin kral puanları dikkate alınmıyor. Kullanıcılar iletilerin içeriğini yarışma süresince değiştirmekte özgürdürler...

• Kendi iletisine Kral Puanı almak için yeni hesaplar açıp, kendisine Kral Puanı veren kullanıcılar tüm yarışma sürecinde değerlendirme dışı kalıyor. Bu kullanıcılar Vodafone Forum Ekibi’nin alacağı karara göre Vodafone Forum’dan uzaklaştırılabiliyor.

• Yarışmaya Vodafone Çalışanları ve aileleri katılamıyor.

• Girdiği iletilerde Vodafone Forum Kuralları’na uygun olmayan, Vodafone Forum Ekibi tarafından uygun görülmeyen, reklam,küfür, hakaret vb. gibi içerikler bulunan kullanıcıların bu iletileri siliniyor ve Vodafone Forum’un moderasyon sürecine dahil oluyorlar.

• Yarışma süreci boyunca tüm başlıklara girdiği iletilerde, en fazla Kral Puanı toplayan kullanıcılardan;

Birinciye 1 adet Samsung Galaxy S3 16 GB (Pebble Blue)

İkinciye 5 ay boyunca her ay 4 GB internet

Üçüncüye 3 ay boyunca her ay 1 GB internet hediye ediliyor.

Citibank Düşük Faizli Borç Kapatma Transfer Kredisi

Birden fazla kredi kartınız varsa ve ödemelerini takip etmekte zorlanıyorsanız veya biriken faizler nedeniyle artık ödeme güçlüğü çekiyorsanız Citibank Transfer Kredisi düşük faiz oranları ve eşit faizlerle eski borçlarınızı kapatıyor.

Borç Kapatma Kredisi adıyla da bilinen Transfer Kredisi ile diğer bankalara ait kredi kartlarınızın farklı ödeme tarihleri, faiz oranları ve bakiyelerini tek tek takip etmenize gerek kalmıyor. Diğer kredi kartlarına ait tüm borçlarınızı Citi Kredi Kartınıza aktarıp0, eşit faiz ve düşük faiz avantajıyla hepsini tek kalemde ödeyip geçmişinizi temizleyebilirsiniz.

9 ile 36 ay arasındaki vadeler için sadece % 1.19'luk düşük faiz fırsatından yararlandığınız gibi kartınızın kullanılabilir nakit avans limiti kadar Borç Transferi yapabilirsiniz. Diğer kredi kartlarınızı kapatmanıza gerek kalmadan, Citi Kredi Kartı'nız ile Borç Transferi işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Örneğin 1.000 TL tutarındaki eski kredi kartı borcunuzu 9 taksit seçeneğiyle Citi Kredi Kartınıza aktarmayı isterseniz aylık sadece 119.19 TL geri ödemelerle eski borcunuzdan kurtulabilirsiniz. 12 taksiti seçerseniz aylık 91 TL, 15 taksiti seçerseniz aylık 74 TL, 18 taksiti seçerseniz aylık 64 TL, 24 taksiti seçerseniz aylık 49,5 TL, vadeyi daha da uzatıp 36 taksiti seçerseniz aylık 35 TL geri ödemelerle geçmişinizden kurtulabilirsiniz.

Citibank'ın Borç Transferi hizmetinden sadece Citi Kredi Kartı sahipleri yararlanabiliyor. Ancak sizin Citi Kredi Kartınız yoksa bile dert değil... Citibank şubelerinden herhangi birisine başvurarak kolayca Citi Kredi Kartı sahibi olabilir, eski borçlarınızı kapatıp yepyeni bir beyaz sayfa açma imkanından hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz.