Halkbank Esnafa Yüzde 50 İndirimle Kredi Veriyor

Halkbank'ın esnafa yüzde 50 indirimle kredi uygulaması başladı. Bankanın yeni girişimi sonucu, üretim ve tamirat ile hizmete dayalı meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerde % 50; geleneksel ve kültürel değeri olan, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler için % 100 faiz indirimi uygulanıyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara Halkbank tarafından kredi kullandırılmasına dair kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar gereği, bu yıl kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2015 yılına devreden esnaf ve sanatkarın meslek kollarına göre faiz indirimleri uygulanıyor.

İmalat ve tamirat ile hizmete ilişkin meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılacak kredilerde % 50, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve “Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi” sahibi esnaf ve sanatkarlara 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullandırılan krediler için % 100 faiz indirimi uygulanması hükme bağlandı. Kredi kullanacakların hibe desteği almadıklarına dair KOSGEB’ten yazı getirmeleri gerekiyor.

Bu arada en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara 1 Ocak 2015’ten itibaren kullandırılacak krediler için % 100 faiz indirimi uygulanıyor. Ancak ertelenmiş, taksitlendirilmiş, tasfiye olunacak alacaklar hesabında borcu bulunan ve yeniden yapılandırılmış kredi borcu olup geri ödeme süreci devam eden esnaf ve sanatkarlara, borçlarının tamamı Halkbank’a ödenmeden hiçbir şekilde kredi açılamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder