Emekli Maaşı Başka Bankaya Nasıl Taşınıyor?

Bugünlerde bankalar arasında emekli maaşını taşıma kampanyaları hız kazandı. Her banka emekli müşteri kazanmak için cazip teklifler ve kampanyalarla öne çıkmaya çalışıyor. Başta ING Bank olmak üzere yeni gelen maaş müşterilerine yönelik kampanyalarda avantajlar anlatılıyor. Ancak şurası da bir gerçek ki, birçok emekli banka değiştirmek istediği halde bunu nasıl yapması gerektiğini bilemiyor.

Maaş Müşterisine Sunulan İmkanlar: Emekli maaşı banka değişikliği yapanlara uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanları tanınıyor. Bunun yanısıra bankalar emekli maaşlarını kendi bankalarına taşıyanlara avans çekme olanakları sunuyorlar. Emekli maaşı taşıma işlemi gerçekleştirenlere genellikle yıllık hesap ücretinden muafiyet imkanı sunuluyor.

Maaş Taşımak İçin Ne Yapmak Gerekiyor? Bir bankadan diğer bankaya emekli maaşı taşıma ve maaş alınan bankayı değiştirme işlemi yapmak aslında çok zor değil... Bu işlemi gerçekleştirmek banka kanalıyla ya da SGK kanalıyla sağlanabiliyor. Banka yoluyla maaş taşıma işlemi yapmak isteyenlerin emekli maaşlarını taşımak istedikleri bankanın şubesine uğramaları yeterli oluyor. Bunun yanısıra SGK yoluyla banka değiştirme işlemi yapmak da mümkün... SGK aracılığıyla banka değişikliği yapmak isteyenlerin bağlı oldukları Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Bu yolla SGK Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla emekli maaşı ödenen banka değişikliği yapılmış oluyor. SGK ve SGK’ya bağlı Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur web sitelerini ziyaret ederek maaş banka değişiklik işlemini yapmak mümkün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder