Burgan Bank Kredi Şenliği Kredi Kampanyası

Türkiye'nin en yeni bankası Burgan Bank, 28 Ocak tarihinden itibaren resmi olarak faaliyetine başladı. Kuveyt kökenli bir banka olan Burgan Bank, geçtiğimiz yıl Eurobank Tekfenbank'ı satın almak suretiyle Türkiye piyasasanı girme hakkını elde etmişti. "Gücün Merkezindesiniz" sloganıyla faaliyetine başlayan Burgan Bank'ın müşterilerine sunacağı hizmetler arasında tüm bireysel bankacılık hizmetleri, kurumsal bankacılık, ihtiyaç kredileri, mevduat hesapları, yatırım bankacılığı, kredi kartları, kredili mevduat hesapları, leasing, faktoring gibi bankacılık hizmetlerinin hepsi yer alıyor.

Halihazırdaki Eurobank Tekfenbank şubelerinin yenilenmesi ve logo değişiminin yapılmasıyla faaliyetine başlayan Burgan Bank'ın şu anda Türkiye genelinde 20 ilde 100'e yakın şubesi bulunuyor. Burgan Bank'ın şube listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Burgan Bank Türkiye'de faaliyetine başlamasına paralel olarak ilk ihtiyaç kredisi kampanyasını da başlattı. Kredi Şenliği kampanyası adı verilen ilk Burgan Bank kampanyasında eğitimden sağlığı, tatilden ev tadilatına kadar her alanda ihtiyaç kredisi verilirken diğer bankalara olan tüm borçlarınızı kapatma fırsatı da sunuluyor. Ayrıca her türlü nakit ihtiyacınızın finansmanı için de Burgan Bank kredisi kullanabiliyorsunuz.

Burgan Bank Kredisi Özellikleri

Tüm kredi tutarları için 6 aydan başlayıp 60 aya varan vade seçenekleri sunuluyor.
Seçtiğiniz vadeye paralel olarak uygun faiz imkanlarından yararlanabiliyorsunuz.
Eşit taksitli aylık ve esnek geri ödeme planı alternatifleri var.
Faizsiz veya dosya masrafsız ürün alternatiflerinden bütçenize uygun olanını seçebilirsiniz.
Hızlı kredi kullanım süreci sözkonusu... İşlemlerinizi sabah yaptırınca aynı gün kredi kullanabiyorsunuz.

Crown Tower Fiyatları – 100.000 TL’nin Altında Daireler



Crown Tower’da yer alan dairelerin başlangıç fiyatları 100.000 TL’nin altında. İddialı projede stüdyo dairelerin fiyatları 94.000 Lira’dan başlıyor. Crown Tower’ı hayata geçiren Babacan Yapı yeni kampanyasıyla peşin satış fiyatına % 0 faiz fırsatı sunuyor. Crown Tower’da konutlar iki ay sonra hak sahiplerine teslim edilecek. Böylece projede yaz aylarında hayat başlayacak.

Crown Tower Nerede? Crown serilerinden biri olan Crown Tower Beylikdüzü – Esentepe’de inşa ediliyor. Babacan Yapı’nın projesi özgün mimarisiyle dikkat çekiyor. 94 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Crown Tower’da peşin fiyatına 40 ay 0 faiz olanağı ile ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.

Mayıs 2010’da temeli atılan Crown Tower projesinin inşası kısa süre içinde tamamlanacak ve Temmuz 2012’de evler sahiplerine teslim edilecek. Crown Tower’da toplam 420 konut bulunuyor. Tem Otoyoluna ve E-5’e 5 dakikalık mesafede bulunan Crown Tower ulaşım ve lokasyon açısından rahat konumda. Projede yer alan evler yüksek tavana ölçülerine, geniş m2 teras alanlarına sahip. Crown Tower’da en kaliteli malzeme kullanıldı. Crown Tower her cephesi manzaralı olacak bir konumda inşa ediliyor.

Metrekare fiyatlarının 1900 TL olduğu CrownTower site yaşamının huzurlu ve güvenli ortamını, sosyal olanaklarla bütünleştiriyor. Tatil tadında yaşanacak bir ev sahibi olmak isteyenler için Crown Tower iyi bir seçenek. Crown Tower tplam 35 katta 420 konuttan oluşuyor. Projede bulunan sosyal olanaklar arasında açık yüzme havuzu, yürüyüş alanları, tenis ve basketbol sahaları var. Özel fitness salonu, SPA, Sauna ve Türk Hamamı da projede bulunan diğer hizmetler arasında. Butik residence formatında dizayn edilen Crown Tower otel konforunda lobi ve resepsiyon hizmetleri sunacak.

Projede 46 m2 stüdyo daire, 81 m2 1+1 daire, 143 m2 2+1 daire, 182 m2 3+1 daire tiplerinde konutlar yer alıyor. Daire fiyatları 94.000 TL ile 350.000 TL arasında değişiyor.

Dumankaya Ritim İstanbul Maltepe Rezidans AVM Ofis Projesi



Dumankaya İnşaat Maltepe’de İstanbul’un ritmini taşıyan bir projeye imza atıyor. İstanbul yeni rezidans, AVM, ofis projesi Ritim İstanbul 863 rezidans konut, 250 adet home ofis, 114 ticari ofis ve 146 mağazadan oluşuyor. Proje kapsamında toplamda 1373 adet bağımsız alan bulunuyor. Adalara karşı eşsiz manzaraya sahip olan Dumankaya Ritim İstanbul’un görkemli lobisi sunulacak residanz hizmetlerinin kalbini oluşturuyor. Projenin giriş katlarında dünya markalarını ağırlayacak çarşı canlı bir alışveriş ortamı yaratırken cafeler, lokantalar konuklarına hizmet sunuyor.

Çarşı üzerindeki home ofisler lobisinden toplantı odalarına çalışma ortamına yeni bir anlayış getiriyor. Eşsiz mimarisiyle ön plana çıkan dış ortamla iç ortam arasındaki sınırları ortadan kaldıran cam tasarıma sahip. Bu tasarım deniz ve adaların günün her anındaki manzarasını Ritim İstanbul’un içine taşıyor. Projede yer alan sosyal alanlar arasında Athletic-o Sports Club 3.500 metrekarelik geniş alanı ve vizyon sahibi eğitmenleriyle modern spor kompleksi anlayışını projeye taşıyor.

Tiyatro sahnesinden sinema salonuna, sergi alanlarından konferans salonlarına kadar olanaklar barındıran kültür merkezi Ritim İstanbul’u sanat ve kültür dünyasıyla buluşturuyor. Rezidans blokların girişlerinde yer alan yüksek tavanlı ve şık lobi alanları, kat bahçelerinin bulunduğu ara katlardaki dinlenme alanları, açık yüzme havuzları, spor ve sağlık merkezi, auto showroom,sauna, jakuzi ve seyir terası projenin dikkat çeken ayrıntılarından. Evlerde yüksek teknoloji kullanılan proje her yere olan ulaşım kolaylığı ve olanaklarıyla ön plana çıkıyor. Ritim İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika, Maltepe Deniz Otobüsü’ne 2 km, Kartal – Kadıköy Metrosu’na 150 metre mesafede yer alıyor.

0 Faizli Renault ve Fiat Otomobil Kampanyaları

Son dönemlerde 0 faizli otomobil kampanyaları devamlı uygulanan ve süreleri uzatılan kampanyalar arasında yer almaya başladı. Otomobil markaları 0 faizli kampanyalarlü müşterinin dikkatini ve otomobil alım isteklerini diri tutmaya çalışıyorlar. Son dönemde uygulanan 0 faizli otomobil kampanyaları arasında Renault ve Fiat kampanyaları dikkat çekiyor. Renault 20.000 TL’ye 20 ay için 0 faiz uygularken, Fiat yeni otomobil almak isteyenlere 18.000 TL’ye kadar 18 ay vadeli 0 faizli kredi fırsatı sunuyor.

Tüm Renault modellerinde geçerli olan Sıfır Faiz kampanyasında yeni Renault satın almak isteyenlere Renault bünyesinde kredi kullandırılıyor. Kampanya koşullarına göre Renault satın almak için 20 ay vadeli olarak 20.000 TL’ye kadar kredi 0 faiz oranıyla kullanılabiliyor. Krediyi kullanarak Renault satın alanlar vade süresince geri ödemelerinde faiz ödemiyorlar.

Fiat’ın kampanyası ise 0 faizle yepyeni bir Fiat sahibi olmak isteyenlere cazip bir fırsat sunuyor. Kampanya ile Fiat Türkiye 18.000 TL’ya kadar krediyi 0 faiz oranıyla kullandırıyor. Kredinin geri ödeme vadesi 18 ay...

Renault’nun kampanyasında sıfır faizin yanında 20 Bin Lira’dan fazla kredi kullanmak isteyenler için de düşük faiz uygulaması var. Tüm binek Renault modellerinde ve Yeni Kangoo Multix’de geçerli olan kampanya koşullarına göre 48.000 TL kredi kullananlar 48 aya kadar vadelerde % 0.89 faiz fırsatından yararlanıyorlar. Faiz oranı vade sonuna kadar sabit olarak uygulanıyor.

Fiat’ta da benzeri bir uygulama var. Fiat satın almak için 18 Bin Lira’dan fazla kredi kullanmak isteyenlere düşük faiz uyugulanıyor. Fiat bünyesinde 30 bin TL’ye kadar kredi kullanarak Fiat modellerinden birini satın alanlar için uygulanan faiz oranı % 0.75. Fiat’ın tüm modellerinde geçerli olan kredinin vadesi ise 3 yıl...

Finansbank Acil Nakit Kredisi - Avantajlı AySonu Hesabı

Finansbank'ın sunduğu AySonu Hesabı, acil nakde ihtiyaç duyanlar için özel olarak tasarlanmış bir limittir. Hesabınızda para yokken bile nakit veya taksitli para çekebilme ve alışveriş yapabilme rahatlığı sağlar. Böylece en çok nakde sıkıştığınız anlarda bile acil ödemeler yapma imkanını bulur, sözünüzü zor anlarda bile tutmanın keyfini yaşarsınız.

Finansbank'ın kredili mevduat hesabı olan AySonu Hesabına başvurunuzu Türkiye'nin geniş bir kesimine yayılmış Finansbank şubelerinden yapabilirsiniz. Bunu yapmak için AySonu yazıp 2273'e bir SMS göndermeniz yeterli oluyor.

AySonu Hesabı'nın Avantajları

Nakit ihtiyacınızda hızlı ve pratik çözümler üretir.

AySonu Hesabı ile ne kadar faiz ödeyeceğinizi düşünmeden, 10 aya varan vadelerle, uygun komisyon ödeyerek ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

AySonu Hesabı Taksitli Kullanım Özellikleri

Taksitli kullanım için ayrı bir limit tahsis edilmiyor. AySonu Hesabı limitinizin banka tarafından belirlenen oranı içerisinden kullanım yapılıyo. Taksitli kullanım sadece hesap sahibinin isteğine bağlı olarak gerçekleşiyor.

Taksitli kullanım tutarı minimum 200 TL ve maksimum 10,000TL'dir.

Kullanılan tutar 4, 5 veya 10 taksitte geri ödenebiliyor.

Taksitli kullanım yapıldığında müşterilerimize ATM'lerden ödeme bilgilerini gösteren bilgi fişi, şubelerden ödeme bilgilerini gösteren doküman veriliyor.

Dilerseniz ödeme bilgilerinize Internet şubesinden de ulaşabilir veya çağrı merkezini arayarak ödeme bilgilerinizi e-posta ya da faks olarak talep edebilirsiyorsunuz.

Toplam komisyon oranı, aylık komisyon oranı ile taksit sayısı çarpılarak hesaplanıyor.

Toplam komisyon tutarı kullanılacak anaparanın toplam komisyon oranıyla çarpılmak suretiyle hesaplanıyor.

Taksit tutarlarının ödemelerinin belirtilen tarihlerde yapılması gerekiyor. Bu tutarların belirtilen tarihlerde ödenmesi durumunda, taksitli kullanımdan kaynaklı AySonu Hesabı faizi işlemiyor.

Taksitlerin zamanında ödenmemesi durumunda, ödenmeyen taksit tutarı üzerinden AySonu Hesabı faizi işlemeye başlıyor.

Hesapta pozitif bakiye olsa bile, hesaba bağlı AySonu Hesabı Limitinden taksitli kullanım yapılabiliyor.

Halkbank Kamu Çalışanlarına Özel Masrafsız Düşük Faizli Kredi

Halkbank, kamu çalışanlarına özel yeni bir kredi kampanyası düzenledi. Sadece devlet memurları, emekliler ve kamu çalışanlarına yönelik bu kampanyada dosya masrafı alınmadan aylık % 0.75 gibi düşük faiz oranından yararlanma fırsatı sunuluyor. 15 Şubat 2013 tarihine kadar sürecek kampanya kapsamında kamu çalışanları 50.000 TL'ye kadar ihtiyaç kredisini 60 aya varan vadelerle kullanabiliyorlar. Üstelik ilk taksitin 2 ay ertelenmesi seçeneği de Halkbank'ın yeni kampanyasını daha avantajlı hale getiriyor.

Halkbank, aylık yüzde 0,75’den başlayan faiz oranına ve 60 aya uzanan vadeye sahip özel ihtiyaç kredisiyle kamu çalışanlarına özel çözümler sunuyor. Kamu çalışanlarına yönelik en avantajlı kredi imkânını sağlayan kampanyada, tüketiciler 50 bin TL’ye kadar olan ihtiyaçlarını dosya masrafsız ve düşük faiz avantajıyla karşılayabiliyor. Müşterinin bütçesine göre hazırlanan özel ödeme seçenekleri ve ilk taksiti 2 ay erteleme imkanı bulunan kampanyadan maaşını Halkbank’dan alanlar da aynı koşullarda yararlanabiliyor.

Halkbank'ın kamu çalışanlarına özel düzenlediği dosya masrafsız ve düşük faizli kredi imkanından yararlanmak için kamu çalışanı kimliği ve TC Kimlik Numarasıyla başvurulması yeterli oluyor. Kamu çalışanı için herhangi bir kefil aranmıyor. Kamu kimliği ve TC Kimlik Numarası dışında herhangi bir formalite gerekmiyor.

Halkban'ın yeni kampanyası hakkında daha detaylı bilgi almak için Halkbank'ın ülk geneline yayılmış şubelerine uğrayıp müşteri temsilcileriyle görüşebileceğiniz gibi bankanın internet şubesine giriş yaparak da ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Türk halkının kart borcunda patlama da yok, risk de...



BKM Genel Müdürü Soner Canko, Türk halkının kredi kartı borçlarının hızla artarak patlama noktasına geldiği eleştirilerine cevap verdi. Borç miktarının arttığını kabul ederken mevduat tasarrufları da aynı oranda arttığı için ortada riskli bir durum olmadığını savundu.

Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, kredi kartı geri ödemelerinde problem olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Bireysel kredi ödemelerinde sorun yok. 2012’de, aralık sonu itibarıyla bireylerin mevduat tasarruflarına ve tüketici kredileri ve kredi kartı borcuna baktık. Kredi kartında taksitli ve taksitsiz diye ayırım yaptık. Taksitli ödeme aslında vadesi gelmemiş sıfır faizli finansmandır. Kart borçlularının finansal yükümlülüğünün patlama noktasına ulaştığı söyleniyor. Ben ortada böyle bir sıkıntı görmüyorum. 2012’de 40 milyar TL yeni tasarruf yapmışız. Tüketici kredileri ise 25 milyar TL arttı. Bireysel kredi kartı alacaklarımız ise 15 milyar TL arttı. Topladığınız zaman bireylerin tasarrufları ile yükümlülükleri aşağı yukarı aynı rakamlara ulaşıyor. 2012’de bireyler tasarruf ettiği kadar borçlandı. Buna borçlar patladı diyemeyiz."

BKM’nin 2013 yeni projeleri konusundaki soruya ise şu yanıtı verdi: "Cepte alışverişten sonra artık ödemeyi de BKM Express ile cep telefonundan yaptıracağız. BKM Express’te bir alış verişi yaptıktan sonra BKM Express ile öde seçeneğine bastığınız zaman ödemeniz gerçekleşmiş olacak. İnternette olduğu gibi dijital cüzdanınıza bağlanarak kart bilgilerinizi cep telefonunuzdan tuşlamadan e-ticaret yapabileceksiniz. Hem kişiden kişiye ödeme hem de e - ticaret ödemeleri BKM Express’ten gerçekleştirilebilecek."

Canko daha sonra banka kartlarıyla yapılan ödemelerin 2012 yılındaki profilini şöyle çizdi: 2012’deki memnuniyet verici eğilimlerden biri banka kartları daha çok alışverişte kullanıldı. Bizim en çok istemediğimiz şey ATM’lerden banka kartıyla çok para çekilmesidir. Çünkü para çekmek çok maliyetli birşey. Yüzde 35’lik bir büyüme var, banka kartıyla ödemede. Kredi kartından daha iyi gidiyor. Kredi kartı yüzde 20 - 25 oranında olmasına rağmen banka kartının POS kullanımı yüzde 35’lere ulaştı. Ödemelerde banka kartlarını daha çok gençler kullanıyorlar. Bu oranın bu yıl da artmasını bekliyoruz."

Odea Bank Otomobil Kredisi Vermeye Başladı

Türkiye'nin en yeni bankası Odea Bank, ihtiyaç kredisinin ardından otomobil kredisi de vermeye başladı. Hayalindeki 0 km otomobile yaklaşıp bir an önce sahip olmak isteyenler için Odea Bank'ın birbirinden cazip seçenekleri dikkat çekiyor. Satın almayı düşündüğünüz 0 km otomobilin markasına ve fiyatına göre 20.000 TL ile 50.000 TL otomobil kredileri Odea Bank şubelerinde 36 aydan başlayıp 60 aya kadar uzanan vade seçenekleri ve düşük faiz oranlarıyla otomobil tutkunlarına sunuluyor.

Odeabank Otomobil Kredisinde 36 ay vadeyle 20.000 TL kredi kullanmak isterseniz aylık % 0.95 faiz oranıyla aylık 680 TL taksit ödemesi yapmanız yeterli oluyor. Fiyatı daha yüksek bir otomobil düşünüyorsanız 48 ay vade ile 30.000 TL seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bu seçenekte faiz oranı % 0.95 ile aynı kalırken aylık taksit tutarı 815 TL'ye yükseliyor. Daha da yüksek fiyatlı otomobil isteyenler için 60 vadeyle 50.000 TL kredi seçeneği de sunuluyor. Yine % 0.95 faiz oranıyla aylık 1.155 TL taksitler sözkonusu...

Nasıl Başvuruluyor

Odea Bank Otomobil Kredisi'ne başvurmak için aşağıdaki belgelerle birlikte herhangi bir Odea Bank şubesine uğrayıp ayrıcalıklı hizmetlerinden yararlanmanız gerekiyor.

• Kimlik Belgesi (TC kimlik numarası bulunan Nüfus Cüzdanı ya da Sürücü Belgesi ya da Pasaport)
• Başvuru sahibi adına, son 3 aya ait bir adet doğalgaz, elektrik, telefon ya da su faturası
• Gelir Belgesi
• Proforma Fatura

Serbest Meslek Sahipleri ya da Ticaret Erbabı

• Son yıla ait Vergi Levhası, bilanço ve gelir tablosu / işletme hesap özeti
• Ticaret Sicil Gazetesi / Oda kayıt belgesi

Şirket Ortağı Olan Kişiler

• Son yıla ait Vergi Levhası, onaylı bilanço ve gelir tabloları/ işletme hesap özeti,
• Ticaret Sicil Gazetesi / Oda Kayıt Belgesi.

Ücretli Çalışanlar: Maaş bordrosu veya maaş yazısı ve şirket imza sirküleri
Emekliler: Emekli maaşı hesap cüzdanı veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesabı bilgisini içeren yazı
Gayrimenkul Geliri Beyan Edenler: Gelire konu tapu belgesi ve ilgili kira kontratı
Menkul Geliri Elde Edenler: Faiz gelirini gösteren hesap cüzdanı.

Kredi Özellikleri

• Satın alacağınız 0 km'deki aracın, vergiler dahil toplam bedelinin % 80'ine kadar Otomobil Kredisi kullanılabiliyor.

• 18 yaşından büyük, gelirini belgeleyebilen bireyler kullanabiliyor.

• Tercih eden müşteriler, Ferdi Kaza Sigortası yaptırabiliyor. Ferdi Kaza Sigortası ile kredi sahibinin kredi vadesi içerisinde kazaen vefatı halinde menfaattarlarına tazminat ödemesi yapılıyor.

• Araç rehni alınılor. Rehin alınacak araca, müşterinin Kasko Sigortası yaptırması gerekiyor.

Odeabank 36 ay vadeli hızlı ve kolay kredi kampanyası

Hülya Avşar'lı reklam kampanyasıyla dikkatleri çeken Odeabank, Türkiye'deki şube sayısını kısa sürede 9'a çıkarırken ilk ihtiyaç kredisi kampanyasının da startını verdi. Türkiye'nin yeni bankası Odeabank'ın ihtiyaç kredisi kampanyasında 24 ay vadeyle çekilen 10.000 TL kredi için aylık faiz sadece %1.25 olarak belirlendi. 18 ay vadeyle 5.000 TL ve 36 ay vadeyle 15.000 TL kredi kullanılması halinde de yine aynı faiz oranı uygulanıyor.

Hayatımızın önemli anlarında hızlı ve kolay kredi çözümleri sunmayı hedefleyen Odeabank'ın kredileri, evlilik hazırlıklarından eğitim masraflarına, ev dekorasyonundan tatil planlarına kadar her türlü ihtiyaç için kullanılabiliyor. Odeabank'ın hesaplı çözümlerinden yararlanarak doğum masrafları, mobilya alımı ve tadilat gibi harcamalar için de kredi kullanılarak peşin alım avantajlarından yararlanma fırsatı doğarken, geri ödemeler için de 60 aya kadar vade tanınıyor.

Odabank Kredisi Başvuru Koşulları

İhtiyaç kredisine başvurmak için gerekli belgeler ile herhangi bir Odeabank şubesine gitmek yeterli oluyor. Bu belgeler şöyle sıralanıyor:

Bireyler

• Kimlik Belgesi (TC kimlik numarası bulunan Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi ya da Pasaport)
• Başvuru sahibi adına, son 3 aya ait bir adet doğalgaz, elektrik, telefon ya da su faturası
• Gelir Belgesi

Serbest Meslek Sahipleri ya da Ticaret Erbabı

• Son yıla ait Vergi Levhası, bilanço ve gelir tablosu/ işletme hesap özeti
• Ticaret Sicil Gazetesi/ Oda kayıt belgesi

Şirket Ortağı Olan Kişiler

• Son yıla ait Vergi Levhası, onaylı bilanço ve gelir tabloları/ işletme hesap özeti,
• Ticaret Sicil Gazetesi/ Oda Kayıt Belgesi.

Ücretli Çalışanlar

• Maaş bordrosu veya maaş yazısı ve şirket imza sirküleri
• Emekliler: Emekli maaşı hesap cüzdanı veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesabı bilgisini içeren yazı
• Gayrimenkul Geliri Beyan Edenler: Gelire konu tapu belgesi ve ilgili kira kontratı
• Menkul Geliri Elde Edenler: Faiz gelirini gösteren hesap cüzdanı.

Bank Pozitif'ten Bir İlk: Adrese Teslim İhtiyaç Kredisi

Bank Pozitif acil nakde ihtiyacı olanlar için başlattığı "Adrese Teslim Kredi" kampanyasıyla ihtiyaç kredilerini adrese kadar göndermeye başladı. Bankanın düzenlediği kampanyada artık şubeye gitmeden, çağrı merkezini aramadan sadece internet üzerinden hızlı ve formalitesiz kredi alınabiliyor.

Bank Pozitif'in düşük faiz oranlarından yararlanmak için başvurular internet sitesi üzerinden yapılırken kredi çekme sürecini zahmetsizce kendiniz tamamlayabiliyorsunuz. Böyle olunca çağrı merkezini aramaya gerek kalmıyor, sıra beklemiyorsunuz, banka şubesine girmeden kredi alabiliyorsunuz.

Bank Pozitif'in bu hizmeti şimdilik Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa ve Sakarya illerinde veriliyor. Banka yetkilileri kısa süre içinde "Adrese Teslim Kredi" avantajını diğer illere de yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söylüyorla.

Adrese Teslim Kredi hizmetine başvurmak için nüfus cüzdanının yanında ikametgah (yerleşim belgesi) veya kredi çekecek kişinin adına son 3 ay içinde düzenlenmiş fatura (elektrik, su, doğalgaz, telefon) bulunması yeterli oluyor. İnternetten yapacağınız başvuru sonrası Bank Pozitif yetkilileri evinize kadar gelerek sadece bu belgeleri talep ediyorlar.

Bank Pozitif yetkililerin gerekli görmesi durumunda ikinci kimlik veya gelir belgesi istenebiliyor. Bankaca belirlenen gerekli evrakların tamamlanmaması durumunda kredi kullandırımı yapılamıyor.

Bank Pozitif'in sunduğu "Adrese Teslim Kredi" kampanyasından yararlanmak için bankanın internet şubesine giriş yapıp oradaki kısa formu doldurabilirsiniz.

Kredi kartı aidatı kalkacak mı? Bakan ne dedi?

Bankaların kredi kartı üyelik ücreti, hesap işletim ücreti, dosya masrafı gibi isimler altında tüketicilerden talep ettiği bedeller uzun süredir tartışılıyor. Hükümetin bu konuyu ele aldığı, kredi kartı sahiplerini mağdur etmeyecek bir çözüm aradığı söyleniyor. Hatta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da bu 31 kalemi kaldırmak için harekete geçtiği öne sürülüyordu. Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın son açıklamaları son durumun pek de tüketicinin umduğu gibi olmadığını gösterdi.

Hayati Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bankaların çeşitli isimler altında almakta olduğu 31 kalemin tamamen kalkacağı yönünde bir beklenti oluştu. Bu yanlış. Söylenenleri bize doğrulatmadan şu kalkacak, bu kalkacak şeklinde beklenti yaratmanın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum."

"Müşteri bankaya ödeyeceği ücreti bilmeli" diyen Bakan Yazıcı, temelde müşteri ile banka arasında şeffaflığı hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti: "Müşterinin ödeyeceği ücreti bilmesi lazım. Müşterinin anlamayacağı bir lisanla hazırlanmış sözleşmelerin müşterinin önüne konulmasını doğru bulmadığımı söylüyorum. Müşteri ileride kendisine fatura edilecek ücretleri net olarak önceden bilmeli. Bu düzenlemeleri de bu çerçevede yapacağız."

Bakan Yazıcı müşteriden alınan ücretlere bir alt ve üst sınır getirilmesinin de gündemde olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu ücretlerin azlığı veya çokluğu bankaların kendi rekabet koşulları içerisinde oluşmalı. Alt ve üst sınır getirerek serbest piyasaya müdahale edemeyiz."