Kredi kartı aidatı kalkacak mı? Bakan ne dedi?

Bankaların kredi kartı üyelik ücreti, hesap işletim ücreti, dosya masrafı gibi isimler altında tüketicilerden talep ettiği bedeller uzun süredir tartışılıyor. Hükümetin bu konuyu ele aldığı, kredi kartı sahiplerini mağdur etmeyecek bir çözüm aradığı söyleniyor. Hatta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da bu 31 kalemi kaldırmak için harekete geçtiği öne sürülüyordu. Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın son açıklamaları son durumun pek de tüketicinin umduğu gibi olmadığını gösterdi.

Hayati Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bankaların çeşitli isimler altında almakta olduğu 31 kalemin tamamen kalkacağı yönünde bir beklenti oluştu. Bu yanlış. Söylenenleri bize doğrulatmadan şu kalkacak, bu kalkacak şeklinde beklenti yaratmanın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum."

"Müşteri bankaya ödeyeceği ücreti bilmeli" diyen Bakan Yazıcı, temelde müşteri ile banka arasında şeffaflığı hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti: "Müşterinin ödeyeceği ücreti bilmesi lazım. Müşterinin anlamayacağı bir lisanla hazırlanmış sözleşmelerin müşterinin önüne konulmasını doğru bulmadığımı söylüyorum. Müşteri ileride kendisine fatura edilecek ücretleri net olarak önceden bilmeli. Bu düzenlemeleri de bu çerçevede yapacağız."

Bakan Yazıcı müşteriden alınan ücretlere bir alt ve üst sınır getirilmesinin de gündemde olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu ücretlerin azlığı veya çokluğu bankaların kendi rekabet koşulları içerisinde oluşmalı. Alt ve üst sınır getirerek serbest piyasaya müdahale edemeyiz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder