Kadınlar kredi kartını daha bilinçli kullanıyor



Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yapılan araştırmaya göre, kadınlar kredi kartı kullanımında daha dikkatli ve bilinçli davranırken, taksitli alışverişi ve e-ticareti seviyorlar.

Kadınların kredi kartı kullanım tercihlerinin açıklandığı verilere göre, kadınlar kredi kartı kullanımında daha dikkatli ve bilinçli davranıyorlar. Kadınlar tek kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 61’i sadece bir tane kredi kartı kullandığını belirtiyor.

Kadınlar ayrıca kredi kartı limiti konusunda da daha hassas görünüyor. Kadınların yüzde 30’u 501-1000 lira arası limit kullanıyor. Bu sonuç, kadınların kredi kartı limitini erkeklere göre daha hassas kullandıklarını ortaya koyuyor. Buna karşılık aynı limite sahip erkek kredi kartı kullanıcıların oranı ise yüzde 20.

Kadınlar aylık ortalama alışveriş tutarında daha dikkatli. Kadınların yüzde 25’lik ve en büyük kısmı, kredi kartı kullanarak aylık ortalama 301-500 lira arasında alışveriş yaparken, yüzde 20’lik kısmı ise 101-300 TL arasında alışveriş gerçekleştiriyor.

Kredi kartının kullanımında en büyük etken taksit özelliğinin olması gözüküyor. Kadın kredi kartı kullanıcıları bu özellikten bilinçli olarak yararlanıyor. Kadınların yüzde 32’si en az 101-250 liralık alışverişini taksitlendiriyor.

Kadınlar alışveriş konusundaki bilinçli davranışlarını e-ticarette de gösteriyorlar. Kadınların yüzde 35’i internet üzerinden havayolu ve seyahat acentesi harcaması yaparken, erkeklerde bu oran yüzde 20’de kalıyor. Kadınlar tarafından en çok tercih edilen diğer alışveriş alanları ise yemek siparişi ve sağlık-kozmetik ürünleri.

Araştırmaya göre kadınların kredi kartı kullanım alışkanlıklarında en çok harcama yaptıkları dönem bayramlar oluyor. Bayramları sırasıyla, doğum günleri, yılbaşı ve Sevgililer Günü izliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder