Emekli maaşını Garanti Bankası'na taşımak...

Emekli olmak ülkemizde artık avantajlı konum anlamına geliyor. Hatta bazı reklamlar bile çocukların söylediği "Büyüyünce Emekli Olacağım" sloganına öncelik vermeye başladı. Çünkü emekli olmak demek, ömür boyunca düzenli ve kesintisiz gelir demek... İşten atılma problemi yok, maaşın bir anda yok olması derdi hiç yok. Bu nedenle bankalar son dönemde emeklilere cazip gelecek kampanyalara ağırlık verir oldu. Birçok bankanın yaptığı gibi Garanti Bankası da emeklilere çok sayıda cazip avantajlar sağlıyor.

Emekli maaşınızı Garanti'ye aktarırsanız ne gibi avantajlar var? Emekli maaşınızı aldığınız bankadan vazgeçerek tercihinizi Garanti'den yana koyarsanız öncelikle uygun ve cazip faiz oranlarından yararlanıyorsunuz. Bu cazip faiz oranları hem kredi çekerken hem de klasik vadeli mevduat hesabı açarkan uygulanmakta...

Hangi sosyal güvenlik kurumundaki maaş aktarılabilir? SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı... Kısacası hepsi SGK adı altında birleştiği için bu kurumlarından hangisinden emekli maaşı alıyorsanız Garanti'ye istediğini an taşıyabilirsiniz. Böylece kuyruklardan, sıra beklemekten kurtulup emekli maaşınızı kolayca almanın keyfini çıkarırsınız.

Kredi çekerken hangi faiz oranı uygulanır? Maaşını Garanti Bankası'ndan almaya başlayan emekliler, destek, otomobil araç ve mortgage konut kredilerinde emeklilere özel çok avantajlı faiz oranlarından yararlanıyorlar.

Faize para yatırmak isteyen tasarruf sahibi emeklilere hangi faiz oranları uygulanıyor? Maaşlarını Garanti Bankası’ndan alan emekliler faiz geliri elde etmek için vadeli tasarruf hesabı açtıklarında kendilerine 500 bin TL üzerine uygulanan yüksek faiz oranları uygulanıyor. Bankalar genellikle yüksek tutarlara daha fazla faiz verdiklerinden küçük tutarlar için de aynı yüksek faizi almak emekliler için büyük bir avantaj ve gelir artışı anlamına geliyor.

Banka değiştirmek zor mu, kolay mı? Eskiden zordu ama artık emekliler bu işlemi kendileri kolayca yapabiliyor. Bir Garanti Bankası şubesine uğramak yeterli. Şubeye gitmem diyenler için e-devlet şifresiyle internet üzerinden banka değişikliği yapmak da son derece kolay...

Maaşını Garanti’ye taşıyan emekliler maaşlarını nereden alacaklar? Garanti Bankası aracılığıyla maaş alan emekliler maaşlarını Garanti şubelerinden ya da Garanti ATMleri olan Paramatik’lerden alabiliyorlar.

Garanti Bankası'nın emeklilere yönelik sunduğu fırsatlar hakkında daha detaylı bilgi almak için bankanın internet şubesini ziyaret etmek veya çağrı merkezlerinden yararlanmak yeterli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder